Bluse V-neck sort3

Tøjbranchen er truet på livet fortæller TV2

Posted on februar 13, 2013 · Posted in Artikler

I denne artikel på TV2 kan man læse at halvdelen af tøjfirmaerne i Danmark er truet på livet. Krisen er skyld i det vigende salg og omsætningen, og dermed soliditet og forrentning, er faldet. I artiklen kan man bl.a. læse:

Tal fra en branchestatistik viser, at branchens virksomheder ved deres seneste regnskaber havde en soliditet på under 15 og et afkast på bare 10 pct. af den investerede kapital. Og branchen er da også bekendt med følgerne.

Et af branchens problemer er også salg på nettet. Eller dvs. det er kun et problem for de klassiske virksomheder, som slet ikke følger med her. Salget af tøj på nettet boomer, og stiger år for år, og mange af markedets ældre spillere er slet ikke repræsenteret på nettet, med mulighed for at købe deres kollektioner online.

Der er dog mange tøjsucceser på nettet, bla. sites som Miinto og UHK til kvinder som begge er oversigtssider hvor man kan finde tøj til kvinder fra flere forskellige forhandlere i en samlet stor oversigt. Konkurrencen er dermed skærpet og de almindelige kanaler for tøjsalg er pressede. En tøjforretning på strøget i København har store udgifter til f.eks. husleje, hvor en netbutik sagtens kan køres fra en gård på Lolland. For en netbutik kan der være øgede omkostninger til returvarer, fordi folk ikke kan prøve tøjet først, men der er ingen tvivl om at de gamle tøjforretninger har det svært i forhold til alle de nye netshops der konstant dukker op.

Det bliver spændende at følge udviklingen og jeg spår at nettet kun kommer til at boome de kommende år, og at tøjbranchen på nettet kommer til at modnes enormt.