Gode og dårlige ting ved at lave et testamente

Posted on september 14, 2012 · Posted in Artikler

Vi har jo alle hørt ordet ”testamente” før, og har garanteret også overvejet at få et sådant lavet, men har ikke nødvendigvis lige fået det gjort.

Derfor vil jeg i denne artikel argumentere for, hvorfor eller hvorfor du ikke skal have skrevet dig et testamente, før du går bort eller bliver for gammel til at kunne overskue det.

Gode ting ved et testamente:

-Dine arvinger slipper for en masse bøvl og kan komme videre i livet hurtigt, uden at skulle kæmpe om dine ting og penge.

-Du får retten til at bestemme stort set alt om, hvad der skal gå til hvem, hvilket er en glimrende mulighed for dig, til at dele ud, til alle dem der står dig nær og ikke bare dine aller nærmeste.

-Med et testamente er alt fastlagt og dine arvinger får god tid til at sørge og kan så, når de er klar til det hente deres arvestykker og komme videre.

Dårlige ting ved et testamente:

-Dine børn eller andre arvinger, får ikke muligheden for selv at bestemme, hvilke ting der skal gå til hvem osv. dog kan du jo have spurgt dem om dette, før du får skrevet testamentet. Så dette ”problem” kan forholdsvist let afværges.

Selvom argumenterne er forholdsvist gode på begge sider, kan du sikkert godt gennemskue, at jeg synes at det er en super god idé at få skrevet et testamente, så du befrier dine arvinger for et endnu større stykke arbejde, som uden tvivl vil blive til en hård kamp om penge, hvis de ikke er helt enige.

(Der er dog mange, der kan blive enige om det, uden et testamente, så man skal absolut ikke sige, at det er alle, som ender i en sådan kamp om penge, hvis de ikke har faste rammer, men nogle gør altså).