Fremtiden for mobilabonnementer er flad afregning

Posted on august 1, 2012 · Posted in Artikler

Fremtiden for mobil abonnementer er lav afregning, dette betyder også afregning hvor der betales en flad pris pr. måned for et forudbestemt antal minutter, SMS forbrug og dataforbrug. Denne type for afregning har længe været mulig hos de mindre teleselskaber, men det tyder på at de større i dag også starter på at bruge denne type for abonnementer.
Det store spørgsmål er så om det gør mobil markedet mere gennemskueligt for gennemsnits danskeren og om det giver billigere priser. som udgangspunkt ser det mere nemt ud, frem for mobilabonnementer hvor man betaler per minut snakket, men hvor der forekommer andre ekstra omkostninger og andre takster der kan gøre det dyrere eller billigere.

Men det er ikke helt så enkelt. Når mobilselskaberne med tiden indfører såkaldt flat rate på mobil abonnementet ønsker de stadig at øge deres indtjening så meget som muligt og et af de midler er en kostlig overtaksering hvis man oversigter hvad dit abonnement til mobilen inkludere.  et mobilabonnement der indeholder 5 timers tale forbrug om måneden og du snakker 8 timer hver måned, må du betale for de 3 yderligere timer, og det bliver herved en dyr regning du får.
Teleselskaberne tror simpelthen at du som forbruger ikke får tilmeldt dig det rigtige abonnement til mobilen og herved tit kommer til at skulle betale en stor tillægspris på de timer, SMS´er og den datatrafik der ligger ud over dit mobilabonnement.
”Det gælder altså ikke bare om at vælge det abonnement der på overfladen ser billigst ud, men det abonnement som også er billigst når du medregner de måneder hvor du går over det forbrug der er indeholde i dit abonnement” udtaler Simon Juhl fra internetsiden mobilabonnementpriser.

Som udgangspunkt ser det ud til at vi får et gennemskueligt marked for mobilabonnementer, men det er altså ikke helt sandt, dog selvom det umiddelbart ser ud til at vi får et mere overskueligt og gennemskueligt mobilmarkedet og også nogle billigere priser, så det er ikke 100% sandheden. Det der er positivt er at der er kommet nye regler omkring priser på både taletid, men også mobil data når du opholder dig i udlandet og bruger din mobil med dit almindelige abonnement til mobilen.  betyder der nu er kommet en prisbegræsning, og det er meget sandsynligt at vi ej har fået det sidste at se der endnu.
Trafik på mobilen forhøjes nærmest hver måned, og der er flere der får mobiler der kan bruges til mail programmer, facebook og surfing på nettet via mobilen, og des flere brugere, des større volumen. Dermed er det endnu mere interessant for mobilselskaberne at konkurrere for at få kunder i biksen, og dermed kommer vi med sikkerhed til at se fald i prisen på mobil datatrafik.