Er forbrugslån en god ide?

Posted on august 3, 2012 · Posted in Artikler

I dag skal det handle om det at låne penge og om forbrugslån, dvs lån uden sikkerhed.

Generelt er lån jo det der holder vores finansielle system oppe. Penge er baseret på udlån fra nationalbanken og pengene videreudlånes til bankernes. Hvis der ikke udlånes penge og alle lån tilbagebetales vil der ikke være penge i omløb.

Så systemet er afhængigt af udlån, men nogle gange må man gå imod strømmen og måske lade være med at optage de lån, for simpelthen at nedsætte risikoen for sig selv.

Jeg er ikke grundlæggende imod det at låne penge, men man skal sætte sig lidt ind i tingene, både renter og gebyrer, før man bare skriver under så man kan købe den nye computer. Man skal også virkelig se på om man egentlig har råd til at låne før man gør det, og det er her jeg taler lidt om riskoen ved at låne penge. Hvis du ikke har råd, eller hvis lånet gør at du kommer til at sidde meget hårdt, så sætter du dig selv i en risiko.

Når vi taler om renter og gebyrer så findes der steder på nettet hvor du kan få et overblik, f.eks. her: Lån uden sikkerhed

Med sådan en side kan man hurtigt få et overblik over renter og gebyrer og som sagt er det altså vigtigt at undersøge tingene inden man bare skriver under på et lån som man senere finder ud af koster ALT for meget.

Hvis man står og mangler penge her og nu kan et quick lån et svaret, dog skal man huske at lån uden sikkerhed er lidt en jungle og der er udbydere der tager meget høje gebyrer og renter. Man skal huske på at renten ikke er det eneste parameter man skal overveje, hvis der er høje gebyrer hver måned, kommer det til at koste ganske meget ekstra pr. år. Så husk at se på ÅOP når du tjekker lånene. Du kan se en fin oversigt her: quick lån , som giver et overblik over renter gebyrer og ÅOP.